Održana redovna Izborna Skupština UTIS-a

 

SINJ – u subotu 27.03.2010.godine u prostorijama gradske vijećnice u Sinju održana je redovna godišnja Izborna skupština Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS-a.

Skupštini je bilo nazočno 37 članova sa pravom glasa, a otvorio ju je jedan od utemeljitelja udruge Tihomir Runje. Nakon pozdravnog govora gospodina Runje, riječ je preuzeo Vojislav Barać predsjednik udruge. Prije predlaganja dnevnog reda nazočnima se obratio dogradonačelnik grada Sinja Zoran Vujanović koji je u svom malo dužem izlaganju pohvalio rad udruge, dao neke smjernice za budućnost, te dao punu potporu u ime svih čelnika grada udruzi. Nakon gospodina Vujanovića nazočnima se ponovno obratio predsjednik udruge Vojislav Barać koji je iznio izvješće o radu udruge za 2009 godinu, te izvješće o radu udruge od 2006.godine do 2009. godine. Izvješća su jednoglasno prihvaćena i pohvaljena, a jednoglasno je prihvaćeno i financijsko izvješće koje je iznio gospodin Ivica Efendić. Treba kazati da je prije izlaganja gospodina Baraća skupština jednoglasno usvoili pročišćeni tekst Statuta udruge.

Nakon svega navedenog jednoglasno je raspušten dosadašnji Upravi i Nadzorni odbor, te se pristupilo javnom glasovanju o kandidatima ( svakom pojedinačno ) za novi sastav Upravnog i Nadzornog odbora. Nakon glasovanja je konstatirano da su novi članovi Upravnog odbora postali: Vojislav Barać, dr.Anita Šimac Rako, Ivica Efendić, Marija Jurela, Slavica Ćupić, Tihomir Runje i Petar Norac Kevo. Članovi Nadzornog odbora su : Mirjana Runje, Vinko Malbaša i Jelena Lovrić. Članovi Upravnog i Nadzornog odbora su izabrati na mandat od četiri godine. Na prvom sastanku Upravnog odbora biti će izabrat predsjednik, dopredsjednik i tajnik udruge.

Važno je naglasiti da su kao gosti na Skupštini bili nazočni Ante Raos predsjednik mreže udruga Dalmacije i Antiša Puljić predsjednik udruge „ Prijatelj“ iz Metkovića koji je donio prigodne poklone(suvenire) koje izrađuju članovi njegove udruge.