Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Trogirski gusari za Lucijana

 

TROGIR – Na gusarskoj fešti, koja je ovog vikenda održana u Trogiru, prikupljeno je 9.300,00 kuna za pomoć u liječenju Lucijana Ćosića. Podsjećamo, feštu je organizirala Udruga osoba s invaliditetom Trogira i vlasnik broda – restorana ‘Tirena’ Bogomir Vuković – Bobo, koji su se na ovakav način htjeli uključiti u humanitarnu akciju za pomoć Lucijanu.

U dva dana, posjetitelji ‘Tirene’, koja je replika dubrovačke galije, uz glazbu uživo mogli su uživati u hrani i piću, razgledavanju broda, kao i u fotografiranju s papigama.

Svoj doprinos ovoj akciji dao je i 10-godišnji Lovre, sin vlasnika broda. Naime, Lovre je na brodu proslavio rođendan, a svoje prijatelje zamolio je da novac, koji namjeravaju potrošiti za kupnju rođendanskog poklona, doniraju za Lucijana. Humanitarnoj akciji odazvao se i Grad Trogir, koji je također izdvojio sredstva za pomoć u liječenju malom Sinjaninu. Prema riječima Ivice Bašića, predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Trogira, prikupljena sredstva sutra će biti uplaćena na žiro – račun Lucijana Ćosića.