Održana redovna godišnja skupština UTIS-a

 

SINJ – U subotu 28.svibnja 2011. u gradskoj vijećnici održana je redovna godišnja skupština UTIS-a.

Izuzetno veliki broj članova (44) koji su sudjelovali u radu skupštine pozdravili su Predsjednik UTIS-a gos. Vojislav Barać te kao gosti, dogradonačelnik grada Sinja gos. Zoran Vujanović, gos. Augustin Domazet ravnatelj Centra za socijalnu skrb te gos. Vedran Ivačić predsjednik udruge 4+.

Na dnevnom redu su bila izvješća za proteklu 2010. te programom i planovima za 2011. iz kojih izdvajamo par zanimljivih podataka.

Tako je u 2010. obavljeno je 150 kućnih posjeta članovima udruge. Jedan od najvećih problema osoba s invaliditetom je zaposlenje, stoga izdvajamo nekoliko dobrih programa realiziranih u protekloj godini.

U suradnji s veleučilištem u Sinju dvoje članova udruge uspješno su završili tečajeve za izobrazbu računovođa te tečaj računalnog operatera. Realiziran je projekt „Osobni asistent“ preko MOBSS-a za četiri osobe. Preko grada na poslovima javnih radova na 6 mjeseci posao je dobilo četvero članova udruge, te ju u udrugu preko javnih radova HZZ-a uposleno dvoje članova. Ponovo je istaknut  veliki problem uklanjanja barijera, nemogućnosti prilaza bitnim ustanovama u gradu, a kao izuzetno hitno naznačena je pošta i zgrada ‘socijalnog’. U nastavku su na pitanja članova odgovarali doktorica Anita Šimac-Rako, gos. Tiho Runje, gos. Vojislav Barać. Na odobravanje naročito mlađe populacije je naišlo obećanje dogradonačelnika da će se osobama s invaliditetom uz predočenje članskih iskaznica omogućiti besplatno korištenje gradskog bazena.

I kako sve ostaje na mladima, za novog člana Nadzornog odbora UTIS-a jednoglasno je izabran diplomirani inženjer elektrotehnike Delija Tadija nakon ostavke Mirjane Runje na istu poziciju. Za novu tajnicu izabrana je Dragica Bešljić nakon podnošenja ostavke Petra Norca-Keve na mjesto tajnika.