Četvrtak, 25 travnja, 2024
Novosti

Projekt nabave kombija s rampom – “Imam prijevoz!”

 

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja je krenula u projekt nabave kombi-vozila prilagođenog osobama s invaliditetom pod nazivom ‘Imam prijevoz!’. Nabavom jednog ovakvog vozila omogućili bi svim članovima udruge neophodno potreban prijevoz u škole, na radna mjesta, rehabilitacijske i bolničke centre te druga važna obrazovna, društvena i kulturna događanja.

Osobe s invaliditetom se nalaze u posebno nezahvalnoj poziciji kad je u pitanju mobilnost, redovito su izolirane, etiketirane te bez podrške ostalih članova zajednice osuđene na stalni boravak u svojim domovima.  Ovom akcijom bi se otvorila mnoga “vrata” takvim osobama, koje imaju jednaka prava i potrebe kao i svi ostali članovi zajednice.

Za nabavu i održavanje ovakvog vozila je potrebno dosta sredstava pa se procjenjuje da će akcija biti završena krajem 2012. godine. Novac će se prikupljati putem raznih natječaja iz područja humanitarnog djelovanja, a sudionici u financiranju su Grad Sinj te poduzeća i tvrtke sa područja Županije Splitsko-dalmatinske.