Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Koncert za Ivana i Luciju

 

Za Luciju i Ivana prikupljeno više od 50.000 kuna!

Humanisti splitsko-sinjsko-makarsko-kaštelanskih glazbenih zvijezda, sa Sinjanima i Cetinjanima koji su do kraja ispunili veliku sportsku dvoranu, u srijedu navečer poklonili su svoja srca i ljubav šestogodišnjoj Luciji Barać iz Jasenskog i dvanaestogodišnjem Ivanu Bilokapiću iz Sinja koji su oboljeli od najteže bolesti.

Lucija ima tumor mozga, a Ivanu se vratila leukemija od koje se već ranije liječio. Zbog uvelike povećanih troškova, koje obitelji ove dvoje djece nisu u stanju snositi, Braniteljska zajednica Patriot u suradnji s Udrugom tjelesnih invalida Sinja i zadrugom “Vrijedne ruke žena cetinskog kraja” organizirala je u srijedu navečer humanitarni koncert s kojega će sav prihod biti uplaćen obiteljima Lucije i Ivana.

U dvorani se okupilo oko 1.500 Sinjana i Cetinjana. Koncert su prigodnim govorima otvorili Milan Smoljo, predsjednik Gradskog vijeća Sinja i Luka Brčić, dožupan splitsko-dalmatinski.

Potom su se na bini počeli redom smjenjivati pjevači koji su unatoč vanjskoj temperaturi ispod nule atmosferu ugrijali do usijanja. Za Luciju i Ivana pjevali su Iva Ajduković, Milan Terze, ženska klapa Tamarin iz Vranjica, Zorica Andrijašević Dona, Ivo Amulić, glazbena nada desetogodišnja djevojčica Duška Grčić Šušak, klapa Kambi, Đessi bend, grupa Viva, Jole i Vuco. Program su vodili Denis Šabić, na čiji su poziv došle glazbene zvijezde nastupajući bez naknade te Ante Botić iz Sinja.

Iz BZ Patriot i UTIS-a sat nakon početka koncerta dali su nam podatke o prikupljenim sredstvima. Prodano je ukupno 1.441 ulaznica te je utrženo 36.025 kuna. Na ulaznim vratima prije početka koncerta prodano je ulaznica za 23.700,00 kn, u pretprodaji se inkasiralo 10.200,00 kn u Sinju i 2.125,00 kn u Kninu.

Iznosu od 36.025,00 kn treba pribrojiti još 10 tisuća kuna koje je za liječenje Lucije i Ivana darovala županija, 5.000,00 kn iz proračuna grada Sinja te 1.000,00 kn od jednog sinjskog ugostitelja.

Na humanitarnom koncertu bio je i Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koji je najavio da će se krajem siječnja u velikoj sportkoj dvorani u Mostaru održati humanitarni koncert na kojemu će nastupiti po pet pjevača iz Hrvatske i BiH. Dio prihoda s toga koncerta bit će uplaćen obiteljima Lucije i Ivana, a dio će se zadržati za slične sljučajeve u Mostaru.

 

za SLOBODNU DALMACIJU: Toni Paštar
Snimio: Duje Klarić/Cropix