Utorak, 16 travnja, 2024

Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama – FAZA 3

Udruzi tjelesnih invalida Sinj odobrena je treća faza financiranja iz poziva “Zaželi” – projekt pod nazivom  “Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama – FAZA 3”.

Riječ je o nastavku aktivnosti koje su financirane iz Europskog socijalnog fonda. Natječaj je provelo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a Hrvatski zavod za zapošljavanje ima ulogu provedbenog tijela druge razine i direktne komunikacije s udrugama koje su nositelji projekata i provoditelji aktivnosti. Svrha projekta je unaprijediti položaj žena na tržištu rada na način da im se omogući zapošljavanje te spriječi dugotrajna nezaposlenost i gubitak radnih vještina. Projekt će se provoditi na područja Grada Sinja i okolice. Pripadnice ciljane skupine zaposlit će se u lokalnoj zajednici te svojim radom poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika (osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju ili osobe s invaliditetom) koji žive u ruralnim područjima, slabo naseljenim ili teško dostupnim mjestima.
Korisnicima će se pružati podrška oko aktivnosti u svakodnevnom životu. Ciljana skupina projekta bit će 15 žena s naglaskom na starije od 50 godina, iz evidencije nezaposlenih, koje će pružati uslugu potpore i podrške za 90 krajnjih korisnika. Dakle, svaka zaposlena žena brinut će za šest osoba. Ukupno trajanje projekta je 6 mjeseci.

 

 

15 ZAPOSLENIH ŽENA

90 KORISNIKA

 

Partneri:

  • Hrvatski zavod za zapošljavanje
  • Centar za socijalnu skrb Sinj

 

Kodni broj: UP.02.1.1.16.0305

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU: 728.150,00 HRK, a Europski socijalni fond u cijelosti financira projekt. 

Razdoblje provedbe: 07.12.2022. – 07.07.2023.

Provedbeno tijelo razine 1: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

Provedbeno tijelo razine 2: Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kontakt osobe za više informacija:
Vojislav Barać: 095 900 3977
Martina Žanko: 095 519 3267
Dragica Bešljić: 095 393 8088
Tadija Delija: 095 940 3497

 

6 MJESECI PRUŽANJA USLUGE

 


PROJEKTNE AKTIVNOSTI


07.12.2022.

  • POTPISIVANJE UGOVORA S MINISTARSTVOM

Predsjednik UTIS-a Vojislav Barać i voditeljica projekta Martina Žanko sudjelovali su u srijedu, 7. prosinca 2022. godine na svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Svečanost potpisivanja ugovora se održala u dvorani Brač, Hotel Le Méridien Lav u Splitu s početkom u 10:30 sati, a svečano uručivanje ugovora s početkom u 12:15 sati. Ugovore su korisnicima uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

 

 

 

 


Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge tjelesnih invalida Sinj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
www.esf.hr