Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

S POTEŠKOĆAMA SE MOŽEMO NOSITI S NEPRAVDOM NE!

 

11.05.2013., Split, Zagreb Osijek, Dubrovnik i Varaždin 10-12h, gradovi su u kojima se organizira prosvjed roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom i to po drugi put s istim motom: S POTEŠKOĆAMA SE MOŽEMO NOSITI S NEPRAVDOM NE!

Kao što smo svi svjesni, djeca s teškoćama u razvoju su socijalno najosjetljivija skupina u našem društvu. Mnogo toga nas muči, ali najviše nepravda koju svakodnevno doživljavamo kada se krše ustavom zagarantirana prava naše djece. Invalidnine se smanjuju kao i broj terapija i ortopedskih i drugih pomagala koja su djeci i odraslima s invaliditetom životno značajna, nadodajmo i PDV na ljekove i ortopedska pomagala, nedovoljan broj centara, terapija i terapeuta, nedovoljnu skrb u institucionalnim i izvaninstitucionalnim smještajima, nemogućnost ostvarivanja prava na školovanje, zapošljavanje, te status roditelja njegovatelja, te ono posljednje i najbizarnije – djeca s najtežim invaliditetom plaćaju kisik za razliku od svih ostalih građana. Nadamo se da će se i dio struke i ovaj put priključiti obiteljima uz srdačan pozdrav i poruku: ZAJEDNO MOŽEMO SVE!

Ako se želite detaljnije informirati pozivamo vas na ugodno i korisno druženje u FB grupu gdje možete svatko na svoj način doprinijeti. Zagreb-Trg bana J.Jelačića, Split-Riva, Dubrovnik-Stradun, Varaždin -Trg kralja Tomislava i Osijek-Trg A.Starčevića.