Maligani u akciji

 

I bez službenog priznanja znamo mi odavno da su Maligani najbolja navijačka skupina. Da, beskompromisni navijači na utakmicama, a dobri ljudi u običnom životnom ritmu.

‘Dobri ljudi’ je i naziv udruge mladih prijatelja gore preko Kamešnice, točnije iz Tomislavgrada, koji su poznati po humanitarnom radu za opće dobro. Njihovo sam ime posudio za ovu priliku jer su i naši Maligani zaslužili to ime svojim humanitarnim akcijama, od kojih su svakako najpoznatije akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Na poziv ragbijaša, koji su i među najistaknutijim članovima Udruge, za vrijeme turnira na ‘male branke’ bio sam gost Maligana na košarkaškom igralištu ‘kod kina’ kada je pao prvi dogovor o proširenju aktivnosti sinjske navijačke skupine. Pao je prijedlog da se pomogne sinjskoj Udruzi tjelesnih invalida i to ‘pituravanjem’ prostorija udruge.

Malo se čekalo na donaciju boje, no čim se i taj problem riješio slijedila je akcija. Usklađeni su termini i pao je dogovor za utorak 8. listopada 2013., Dan neovisnosti koji je državni praznik i neradni dan. Dogovoreno učinjeno!

I nije sve gotovo! Nikad ne znaš kakve talente krije ovaj grad. Dino Delaš, mladi talentirani samouki slikar, ponudio se da izradi mural, zidnu sliku s logom UTIS-a.

Hvala Maliganima, hvala i donatorima koji su željeli ostati anonimni.