Romana Bulj u reprezentaciji Hrvatske

 

Godina koja je iza nas donijela je lijepe sportske rezultate i zanimljivosti, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini. U rujnu prošle godine na adresu sinjske članice udruge UTIS, Romane Bulj, stigao je poziv u nacionalnu vrstu reprezentacije sjedeće odbojke.

Ova simpatična Sinjanka odbojkom se počela slučajno baviti. Početkom prošle godine prilikom boravka u jednoj zagrebačkoj klinici upoznala sam članove i članice hrvatske odbojkaške reprezentacije sjedeće odbojke koji su me zainteresirali da se pokušam uključiti u ovaj sport.

Inače odbojku volim i priključila sam se splitskom OKI klubu sjedeće odbojke, a nakon toga u rujnu prošle godine dobila sam poziv u reprezentaciju – Romana Bulj.

Novopečena sinjska reprezentativka istaknula je kako je sa svojim klubom igrala uglavnom u sportskim dvoranama Dalmacije, a pred kraj prošle godine u Osijeku je debitirala za reprezentaciju na jednom odbojkaškom turniru za invalide.

Kao osoba s teškim invaliditetom Romana se ne predaje i željna je mnogih izazova, a trenutno radi na poslovima u okviru javnih radova. Njena svakodnevna adresa je uz obiteljski dom su i prostorije Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja na Luci, gdje se druži sa svojim kolegama iz Udruge i pomaže drugima kao aktivni sudionik brojnih humanitarnih akcija.

Pozivam sve invalide da unatoč velikim zdravstvenim problemima ne klone duhom i neka se uključe u sportski život u okvirima svojih mogućnosti, a sve radi zdravlja i zabave – ističe Romana.

U ovoj godini Romanu Bulj očekuju nastupi na klupskom i reprezentativnom planu. Početak klupskih priprema OKI kluba je 16., a okupljanje reprezentacije za ovaj jednogodišnji ciklus je 18. siječnja.

preuzeto s http://www.ferata.hr/