Udruge s područja Dalmacije za djecu Vukovara

 

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja nositelj je humanitarne akcije “Moje svjetlo za moj Vukovar” za 2013. godinu, te je predstavnik udruga s područja Dalmacije, Udruge osoba s invaliditetom “Agape” iz Omiša, Udruge tjelesnih invalida “Toms” iz Trogira i Udruge osoba s invaliditetom Split.

U dogovoru s pročelnicom upravnog odjela Grada Vukovara gđom. Dragicom Holoker Radumilo, prof. dogovoreno je da će sva sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji “Moje svjetlo za moj Vukovar” biti donirana Gradu Vukovaru za projekt Asistent u nastavi.

Udruge “Agape”, “Toms” i “UOSIS”, te sinjska udruga “UTIS” prikupile su ukupno 25.996,67 kuna, a sredstva su 17. siječnja ove godine uplaćena Gradu Vukovaru, za pomoć djeci s posebnim potrebama, njihovoj socijalizaciji i integraciji, kao i jačanju njihove osobnosti.

Udruga “UTIS” zahvaljuje se svim donatorima osnovnih i srednjih škola, Gradu Sinju, općinama Cetisnke krajine i Udruzi maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata SDŽ, te svim žiteljima grada Sinja koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji “Moje svjetlo za moj Vukovar”.