Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

UTIS Gradu Vukovaru uplatio 16 tisuća i 840 kuna

 

Prošlog tjedna zaključena je humanitarna akcija ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’, koja se odvijala u organizaciji Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS.

Riječ je o akciji koju UTIS provodi već 6 godina zaredom. Sredstva koja su prikupljena od prodaje svijeća prilikom obilježavanja obljetnice pada Vukovara, u iznosu od 16 tisuća i 840 kuna uplaćena su na račun Grada Vukovara, a bit će namijenjena za pomoć vukovarskoj djeci teškoćama u razvoju, za asistente u nastavi.

Gostujući u programu Hit radija dogradonačelnica Vukovara Marija Budimir istaknula je kako im ova akcija puno znači te zahvalila svima koji su u njoj sudjelovali.

Ovaj iznos koji je uplaćen na naš račun bit će usmjeren za pomoć djeci s posebnim potrebama. Još jednom pozdravljam ovu hvalevrijednu akciju koja puno znači našim učenicima. U našem gradu je to 15 učenika u osnovnim školama i imamo jedno dijete u gradskom vrtiću. S ovim akcijama i drugim raznim projektima pokrili smo sve asistente koji su potrebni u našem gradu. – naglasila je vukovarska dogradonačelnica Marija Budimir

Ovu akciju ćemo provoditi i u narednim godinama, a svake godine sredstva će biti namijenjena potrebitim mladim Vukovarcima.