Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

UTIS obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

 

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja UTIS u prigodi obilježavanja Međonarodnog dana osoba s invaliditetom danas je organizirala prigodni domjenak za svoje članove, ali i za druge ljude dobre volje, prijatelje Udruge.

U prostorijama UTIS-a okupilo se zanimljivo i veselo društvo koje je pjesmom i plesom obilježilo današnji dan. Uz članove udruge, ovoj svečanosti nazočili su dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac, predstavnici braniteljskih i civilnih udruga, poduzetnici, te dvadesetak štićenika Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonaći.

Pozdravne riječi okupljenima uputio je predsjednik UTIS-a Vojo Barać, zahvalivši svima koji su na bilo koji način pomogli udruzi UTIS, koja je osnovana prije devet godina.

Trenutno udruga broji 215 članova, a takvo je stanje manje više svih ovih godina. Trenutno sada kroz ugovor o radu, nešto na osam, a nešto na četiri sata, radi 27 osoba. Uglavnom se to odnosi na rad s djecom s posebnim potrebama kroz škole i radu kao asistenti u kućama za starije i druge osobe. – Vojislav Barać ističući kako se Udruga UTIS zajedno s ostalim udrugama i ustanovama kandidirala na jedan međunarodni natječaj, za bespovratna sredstva

Ovaj projekat pomogao je i Grad Sinj, koji je osigurao prostor u zgradi GD Crvenog križa, u kojem će se projekt odvijati. Pokretanjem ovoga projekta posao će pronaći 5-6 osoba s invaliditetom.

Sinjska dogradonačelnica Kristina Križanac istaknula je zadovoljstvo što može u ime grada nazočiti ovoj svečanosti.

Ovom prilikom želim čestitati udruzi UTIS na cijelom dosadašnjem radu i na svemu što su doprinijeli za naš grad, a posebno za osobe s invaliditetom. Kao i do sada Grad Sinj će pomagati i podupirati sve aktivnosti koje će provoditi UTIS.

U nastavku programa obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom posebno raspoloženje davali su štićenici Centra Juraj Bonaći, koji su pjesmom i plesom čestitali okupljenima ovaj dan. Brojne donatore članovi UTIS-a počastili su pićem, kolačima, voćem i suhomesnatim proizvodima.