Ožujsko Balote 2015.

 

Na terenima boćarskog kluba Sinj na Hipodromu sinoć je održano veliko finale najvećeg balotarskog turnira u Hrvatskoj, ‘Ožujsko Balote 2015.’

Titulu najboljih ponijela je ekipa ‘Viadel’ iz Solina, koja je do pobjedničkog slavlja i nagrade od 30 tisuća kuna došla u sastavu: Marjan Botica, Ante Perajica, Denis Ramljak i Ante Delaš. Solinjani su u finalu pobijedili boćare iz Otoka ‘Zvjeri s Beguše’ rezultatom 17-14. Naime, po pravilima, igra se do 21 punta ili do isteka dva sata igre. Solinjani su slavili nakon isteka vremena.
Drugoplasirana ekipa iz Otoka nastupila je u sastavu Ivan Bašić, Neven Bašić, Ivan Marinović i Antonio Botica. Treće mjesto osvojili su boćari Magla-Muć pobjedivši SMS Omiš sa 21-11. Prije završnog dijela turnira, koji se treću godinu zaredom održava u Sinju, odigrano je i zanimljivo boćarsko nadmetanje osoba s invaliditetom koji su pristigli iz cijele Hrvatske kao gosti Udruge tjelesnih invalida Sinj.

Dobrog valjanja i izbijanja nije nedostajalo ni u ogledu organizatora, domaćina i glazbenika. Svoje umijeće na sinjskom zogu uz pljesak publike pokazali su između ostalih i estradne zvijezde Dražen Zečić i Jasmin Stavros, te sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin.

Do sinjske završnice održani su kvalifikacijski turniri diljem Hrvatske na kojima je sudjelovalo 1500 ekipa i oko 6 tisuća igrača. I ovoga puta odličan domaćin najboljim boćarima bio je BK Sinj, koji je uz pomoć Grada Sinja uredio terene i pripremio popratne sadržaje kako bi ova velika sportska i društvena manifestacija uspjela.

Nakon boćarskih nadmetanja i podjele nagrada do jedan sat iza ponoći, više tisuća posjetitelja moglo je uživati u nastupima Dražena Zečića i Jasmina Stavrosa kao i u velikom vatrometu u čast pobjednika. Cjelodnevni program vodili su Darko Janeš i Filip Brkić.