Održana redovna izvještajna Skupština UTIS-a

 

Redovna izvještajna Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj (UTIS) je održana u subotu, 23. travnja 2016. godine. Skupština je protekla mirno i dostojanstveno, a nazočilo joj je 50 članova i 15 djelatnika Udruge.

Skupštini su nazočili gosti: potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI) Ivica Bašić koji je ujedno i predsjednik udruge iz Trogira, predstavnici splitske udruge predsjednica Senka Mrkonjić i potpredsjednica Ana Benzon, te dogradonačelnik Grada Sinja Zlatko Ugrin.

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a u 2015. godini.

Članovi i gosti su podržali rad UTIS-a koji trenutno ima zaposleno 29 djelatnika putem različitih programa i projekata financiranih od Ministarstva socijalne politike i mladih te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Europskog socijalnog fonda.

Tijekom prošle godine Udruga je imala i institucionalnu potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te potporu Grada Sinja, općine Hrvace, te Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujući kojima je osiguran rad Udruge.

Članovi UTIS-a izrazili su nadu u buduću dobru suradnju sa svim institucijama, donatorima i simpatizerima, kojima se zahvaljuju na potpori, te Gradu Sinju na donaciji za domjenak.