Održana redovna godišnja izvještajna Skupština

 

Redovna godišnja izvještajna Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj je održana u subotu, 29. travnja s početkom u 9:00 sati protekla je mirno i dostojanstveno, a nazočilo joj je 70-ak članova, gostiju i djelatnika Udruge.

Skupštini su nazočili gosti: dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI) Ivica Bašić koji je ujedno i predsjednik udruge iz Trogira, predstavnica splitske udruge potpredsjednica Ana Benzon, povjerenik Vlade RH za Grad Sinj Igor Vidalina, Tanja Radan kao predstavnik Centra za socijalnu skrb Sinj.

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a u 2016. godini te predstavljeno u obliku prezentacije te je predstavljen i prihvaćen Strateški plan UTIS-a za petogodišnje razdoblje 2018-2022.

Članovi i gosti su podržali rad UTIS-a te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu na dobrobit osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih te djece s teškoćama u razvoju. UTIS trenutno ima zaposleno 37 djelatnika putem različitih programa i projekata financiranih od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Europskog socijalnog fonda.

Iz strukture prihoda je vidljivo da je Udruga tjelesnih invalida Sinj najvećim dijelom je financirana iz PRIHODA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA RH i EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA koji se odnose na financiranje projekata:

– Osobni asistent
– Pomoć u kući
– Asistent u nastavi
– Širenje usluga osobne asistencije

 

Izvještaj o radu za 2016. godinu

Prihodi i rashodi za 2016. godinu

 

Na kraju 2016. godine UTIS broji ukupno 30 zaposlenih putem navedenih projekata.

Tijekom prošle godine udruga je imala i institucionalnu potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, te potporu Grada Sinja, općine Hrvace i Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujući kojima je osiguran rad udruge.

Članovi UTIS-a izrazili su nadu u buduću dobru suradnju sa svim institucijama, donatorima i simpatizerima, kojima se zahvaljuju na potpori, te Gradu Sinju na donaciji za domjenak.