Dani otvorenih vrata udruga 2017.

 

Povodom dana Otvorenih vrata udruga, UTIS organizirala je “Upoznavanje šire javnosti s radom UTIS-a” – presjek događanja unutar Udruge tjelesnih invalida Sinj u posljednjih 10 godina.

Aktivnosti: upoznavanje šire javnosti s redovnim radom udruge, dugogodišnjim projektima i programima, humanitarnim akcijama, manifestacijama i druženjima.

Aktivnosti su provedene 25.  i 26. svibnja 2017. u vremenskom periodu od 10 do 12 sati.

Organizatori su pozvali predstavnike lokalne samouprave, institucije, škole i ostale građane da se odazovu u što većem broju te da se upoznaju s radom Udruge tjelesnih invalida Sinj kako bi svojim idejama doprinijeli radu i razvoju Udruge.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga, koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, ove godine održala se od 25. do 27. svibnja 2017. u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge organizira šestu godinu zaredom kako bi se građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja, a ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske.

Otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima, u prostorima udruga ili izvan njih, svim zainteresiranim građanima pruža se prilika da sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Naime, ove godine su ministarstva i druge institucije partneri Ureda za udruge Vlade RH u organizaciji ovog događanja s obzirom na ulogu koju imaju u postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Time se želi pridonijeti većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Republici Hrvatskoj, ali i potaknuti i promovirati suradnju između davatelja sredstava i udruga te financirane projekte učiniti vidljivijima. Najuspješnije udruge sudionice Dana otvorenih vrata udruga 2017. nagradit će se prigodnim nagradama.