Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Omiš – Radmanove mlinice 2017.

 

Nakon dugih priprema, jednog odgađanja zbog lošeg vremena, konačno je došao željno očekujući dan: IX susret članova i prijatelja UOSI AGAPE iz Omiša. Tradicionalno se održava u prekrasnom omiškom izletištu Radmanove Mlinice. Kao i prije, geslo pod kojim se okupljamo je „Narodnim običajima preko prepreka“. Spoj svima dragih narodnih običaja omiškog kraja i stalne borbe osoba s invaliditetom za dostojan život.

Oko 260 sudionika ove manifestacije počeli su se okupljati nešto prije 11 sati i uz priču starih znanaca i prijatelja, muziku, pjesmu, ples, domaćih specijaliteta proveli nezaboravan dan do kasno poslije podne. Sve trenutke je teško prenijeti, biti na svakom mjestu i registrirati što se događa još je teže. Ali je sigurno da je UOSI Agape iz Omiša opet priredila svojim članovima i prijateljima druženje puno emocija i radosti.

Tradicionalnom događanju u Omišu prisustvovalo je desetak članova Udruge tjelesnih invalida Sinj koji su kao gosti uživali u predivnoj manifestaciji i popratnom zabavnom sadržaju u organizaciji naših prijatelja iz omiške udruge “Agape”.

Početak je bio s jednim kratkim pozdravom predsjednice udruge gospođe Natali Stanić i pozivom da se svi opuste i vesele trenucima druženja. Lijepe riječi pozdrava i uspjeha na postignutim uspjesima uputila je i zamjenica gradonačelnika Omiša, gospođa Rina Marušić.

No, bez gostiju svakako ne ide velika fešta. Od niza prisutnih najviše podrške i zadovoljstva su izazivali nastupima gosti iz Udruge djece s down sindromom Split. Njihove točke plesa i pjesme nikoga nisu ostavile ravnodušnim zbog njihovog truda i napora da pokažu što znaju i umiju.