Odobren nastavak trogodišnjeg programa “Pomoć u kući”

 

U lipnju 2017. godine UTIS-u je odobren novi trogodišnji program pod nazivom “Pomoć u kući” od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Program je prijavljen u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb u Sinju, a suradnik na programu je Hrvatski zavod za zapošljavanje Sinj.

Putem ovog programa zaposlene su 3 osobe na nepuno radno vrijeme za pružanje usluga pomoći u kući, a planirano je godišnje obuhvatiti najmanje 12 korisnika kojima bi se osigurala usluga pomoći u kući. Prioritet su osobe s najtežim stupnjem invaliditeta odnosno stariji i nemoćni.

Predsjednike UTIS-a Vojislav Barać, kao ovlaštena osoba prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli financijskih sredstava programu za provedbu prve godine trogodišnjih programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ (za razdoblje od 2017. do 2020. godine).

Potpisivanje se održalo u ponedjeljak, 17. srpnja 2017. godine, u 11 sati, u zgradi „Kockica“, kongresna dvorana, Prisavlje 14, Zagreb.