“Moje svjetlo za moj Vukovar” 2017.

Osmu godinu za redom, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida Sinj – UTIS, uz potporu braniteljskih udruga, sinoć je u Sinju održan prigodni program pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’.

Više stotina Sinjana i Cetinjana na dostojanstven način sinoć su odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. Večer u spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje započela je svetom misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Uz mnoštvo vjernika, u svečanoj euharistiji i cijelom programu sudjelovali su pripadnici Inženjerijske bojne smještene u vojarni ‘126. brigade HV-a’, predstavnici Grada Sinja predvođeni dogradonačelnikom Zlatkom Ugrinom te ostale osobe iz javnog, političkog i društvenog života.

Svetu misu predvodio je sinjski gvardijan fra Petar Klapež uz koncelebraciju brojnih svećenika iz sinjskog Svetišta. U svojoj propovijedi gvardijan je istaknuo kako ne smijemo zaboraviti hrabre ljude koji su bili spremni na žrtvu za dobro bližnjih i svoje Domovine. Tijekom svete mise pjevao je zbor Frame i zajednice Katoličke mladeži.

Po završetku svete mise sudionici su u tišini i s upaljenim svijećama iza zastava RH, postrojbi HV-a i zastava braniteljskih udruga krenuli u mimohodu od crkve preko Pijace do Vukovarske ulice, gdje su položili upaljene svijeće. Ispred Doma mladih sudjelovali su u molitvi za nedužne žrtve Vukovara i Škabrnje.

Kao i svake godine, sva prikupljena sredstva od prodaje lampiona Udruga UTIS će donirati Gradu Vukovaru za djecu i obitelji djece s poteškoćama u razvoju.