Podjela zahvalnica – Moje svjetlo za moj Vukovar 2017.

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i blagdana svetog Nikole, Udruga tjelesnih invalida Sinj – UTIS danas je upriličila dodjelu zahvalnica svima koji su sudjelovali u provođenju akcije ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’.

Uz članove UTIS-a, dodjeli zahvalnica nazočili su predstavnici Grada Sinja, Općine Otok, Hrvatske vojske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, srednjih i osnovnih škola, čelnici ‘Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine’ i ‘Čistoće Cetinske krajine’ i drugi, kojima je zahvalnice uručio predsjednik UTIS-a Vojislav Barać.

Obraćajući se okupljenima, Barać se još jednom zahvalio svim gradovima i općinama s područja cetinskog kraja, institucijama, školama, privatnim poduzetnicima i pojedincima koji su na bilo koji način doprinijeli da se provede akcija ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’. U akciji je od prodaje svijeća prikupljeno oko 15 tisuća kuna, koje će UTIS donirati za djecu i obitelji djece s poteškoćama u razvoju s područja Vukovara.

Nadam se da će oni ovu našu akciju podržati i ubuduće. Zato smo se danas i okupili ovdje da se donatori sastanu i vide, da javnost vidi tko sve sudjeluje u toj akciji. Ovo nije samo akcija udruge UTIS, nego sudjeluju mnogobrojne udruge, škole, gradovi, općine i pojedinci, privatni poduzetnici i svi oni žele da ona opstane, da se dalje širi i razvija.

, kazao je Barać.

Barać dodaje kako će UTIS iduće godine nastojati proširiti ovu akciju.

Pokušat ćemo organizirati da mimohod kroz grad bude još dostojanstveniji i veličanstveniji. Ne znam hoćemo li uspjeti u našim idejama, ali ćemo pokušati ostvariti kontakte sa sportskim klubovima i navijačkim skupinama. Predložit ćemo da uključe mlade iz ekipa, tako da bi i oni spoznali bit tog dana, zbivanja koja su se događala u to vrijeme u Vukovaru te na neki način bili upoznati sa strahotama rata kroz taj mimohod, ili u školama, klubovima, nekim predavanjima. Vidjet ćemo što ćemo sve tu odraditi.

, naglasio je Vojislav Barać.

Vojislav Barać posebno se zahvalio svećenicima sinjskog Svetišta te članovima FRAME na velikoj pomoći.