Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

UTIS donirao sredstva malim Vukovarcima s poteškoćama u razvoju

 

U prostorijama Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju ‘Vukovarski leptirići’ jučer je upriličena prigodna svečanost u kojoj su potpisani ugovori o donaciji s vukovarskim obiteljima Varga i Savurdić.

Riječ je o donaciji koju Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, u suradnji s udrugom Prijatelj iz Metkovića i Udrugom tjelesnih invalida Sinj UTIS, kroz projekt ‘Moje svjetlo za moj Vukovar, provodi već 13. godinu za redom, darivanjem svijeća za koje im građani daju dobrovoljne priloge. Sredstva koja na taj način prikupe doniraju potrebitim građanima grada Vukovara.

 

Jučerašnjem događaju nazočio je i jedan od idejnih začetnika ove akcije, predsjednik UTIS-a Vojislav Barać.

Na prijedlog socijalnih službi grada Vukovara, ove godine sredstva se doniraju svima obiteljima iz Udruge Leptirić koje imaju djecu s posebnim potrebama. Ove dvije obitelji 12 mjeseci će dobivati po 1 tisuću i 6 tisuća kuna hrane i higijenskih potrepština. kazao je Barać te dodao kako će UTIS i dalje provoditi ovu akciju.

 

Donaciju od tisuću kuna dobila je i sama Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju ‘Vukovarski leptirić’.

Pored članova Udruge ‘Vukovarski leptirići’ potpisivanju ugovora o donaciji nazočili su i zamjenici gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček i Ivana Mujkić.