Romana Bulj na pripremama za SP u sjedećoj odbojci

 

U sklopu priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati u Nizozemskoj od 15. do 22. srpnja 2018.g., Odbojkaški klub invalida Split ponovo je bio domaćin hrvatskoj ženskoj reprezentaciji sjedeće odbojke od 14. do 17. lipnja 2018.g.

 

Članica Udruge tjelesnih invalida Sinj – Romana Bulj, kao dugogodišnja reprezentativka sudjeluje na svim pripremama i nastupit će na samom prvenstvu. Pripreme su se održavale dva puta dnevno u gradskoj športskoj dvorani na Bilankuši u Solinu pod vodstvom izbornika Mate Dragičevića te pomoćnika izbornika Dragana Maretića i Damira Banića te budnim okom fizioterapeuta Stefan Kneżević. U sklopu priprema hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija i sportaši OKI Split odigrali su prijateljske utakmice u kojima su se kovale taktike za nadolazeće natjecanje. Ono što treba naglasiti je da su članovi stručnog stożera reprezentacije nastupili kao igrači za obe ekipe sve u cilju što boljeg sparinga reprezentaciji.

 

Nakon niza odigranih setova u zadnjem danu priprema reprezentacija je zaslużeno osvojila set protiv domaćina OKI Split. Reprezentativke Lana Rosić Ivana Pavić, Zora Herceg, Andreja Giba, Anamaria Sabljak, Rużica Pejnović Modrić, Romana Bulj, Maja Drobnjaković i Vlatka Spoljaric pokazale su da mogu i hoće te su u djelo provodile taktičke zamisli pod vodstvom stručnog stożera na čelu sa izbornikom Mato Dragičević.

Nastup hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci ujedno će biti i prvi povijesni nastup na Svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci. Kvaliteta odnosa i veliko prijateljstvo unutar hrvatske ženske reprezentacije i OKI Splita nastavljeno je i zajedničkim bodrenjem hrvatske nogometne reprezentacije na prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Reprezentaciju su posjetili i uručili prigodne darove članovi predsjedništva i suradnici Športskog saveza invalida grada Splita Mijo Bakić predsjednik, Dragan Maretić član IO splitskog Saveza, stručni suradnik mag.cin. Hrvoje Kujundżić i kineziterapeut mag.cin. Mate Grčić.