Moje svjetlo za moj Vukovar 2018.

Devetu godinu za redom, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS, uz potporu braniteljskih udruga, u Sinju održan je prigodni program pod nazivom “Moje svjetlo za moj Vukovar”.

Sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje počelo je svetom misom u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. U svečanoj euharistiji sudjelovalo je mnoštvo vjernika te pripadnici Inženjerijske bojne smještene u vojarni “126. brigade HV-a”, predstavnici braniteljskih udruga i Grada Sinja predvođeni dogradonačelnicima Denisom Glavanom i Zlatkom Ugrinom, sportašice i sportaši sinjskih sportskih klubova te brojne osobe iz javnog i društvenog života.

Svetu misu predvodio je fra Antonio Mravak župski vikar uz koncelebraciju župnika fra Perice Malaća i ostalih svećenika iz sinjskog Svetišta. U svojoj propovijedi je istaknuo kako ne smijemo zaboraviti hrabre ljude koji su bili spremni na žrtvu za dobro bližnjih i svoje Domovine.

Kao i svake godine, sva prikupljena sredstva od prodaje lampiona Udruga UTIS će donirati Gradu Vukovaru za djecu i obitelji djece s poteškoćama u razvoju.

 

tekst i foto: http://www.ferata.hr/