Održana redovna godišnja Skupština UTIS-a

Danas, 27. travnja s početkom u 10:00 sati, održana je redovna godišnja Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj. Skupština je protekla mirno i dostojanstveno, uz 44 prisutnih članova, gostiju i djelatnika Udruge.

Skupštini su nazočili gosti: dogradonačelnik Grada Sinja Zlatko Ugrin, predstavnica splitske udruge Ana Benzon te predstavnici udruge “Prijatelj” iz Metkovića. 

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a za 2018. godinu te predstavljeno u obliku prezentacije, a  predstavljen je i Program rada za 2019. godinu. Glasanjem članova donesene su određene izmjene Statuta, a uglavnom se radi o izmjenama koje otvaraju mogućnost obavljanja djelatnosti socijalnog i humanitarnog karaktera. Nadzorni odbor je napravio kontrolu podnio redovito izvješće, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, poslovanje udruge je u skladu sa zakonom i propisanim pravilima.

 

Izvještaj o radu za 2018. – PREZENTACIJA

BILANCA – 2018.

 

UTIS trenutno ima zaposlenih 57 djelatnika putem različitih programa i projekata financiranih od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Europskog socijalnog fonda.

Iz strukture prihoda je vidljivo da je Udruga tjelesnih invalida Sinj najvećim dijelom je financirana iz PRIHODA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA RH i EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA koji se odnose na financiranje projekata:

– Osobni asistent
– Osobni asistent – FAZA 2
– Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama
– Pomoć u kući
– Asistent u nastavi
– Vježbom do zdravlja

Predsjednik Vojislav Barać je uručio zahvalnicu članu Boži Poljaku zbog iznimno humane geste kada je u siječnju ove godine, prilikom dobitka na lutriji, nesebično donirao ukupno 50 tisuća kuna oboljeloj djeci sa područja grada Sinja.

Najavljeno je ovogodišnje Hodočašće za osobe s invaliditetom Dalmacije u organizaciji UTIS-a i izlet u Vukovar kojem će moći prisustvovati svi zainteresirani članovi UTIS-a.

Članovi i gosti su podržali rad UTIS-a te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu na dobrobit osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih te djece s teškoćama u razvoju.