Sinjani odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

 

Desetu godinu za redom, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS, uz potporu braniteljskih udruga, u Sinju održan je prigodni program pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’.

Na sinjskoj Pijaci članovi udruge UTIS prodavali su svijeće, a prikupljena sredstva donirat će potrebitima u Vukovaru.

Sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje počelo je svetom misom u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. U svečanoj euharistiji sudjelovalo je mnoštvo vjernika te pripadnici Inženjerijske bojne smještene u vojarni ‘126. brigade HV-a’, predstavnici braniteljskih udruga sa zastavama Hrvatske i postrojbi iz Domovinskog rata.

Svetu misu predvodio je sinjski gvardijan fra Ante Čovo uz koncelebraciju ostalih svećenika iz sinjskog Svetišta.

U svojoj propovijedi je istaknuo kako ne smijemo zaboraviti hrabre ljude koji su bili spremni na žrtvu za dobro bližnjih i svoje Domovine, a na poseban način u ove dane smijemo zaboraviti nevine žrtve Vukovara i Škabrnje.

 

Zbog kiše koja je padala tijekom svečane euharistije molitva odrješenja za poginule i umrle branitelje upriličena je u crkvi, a nije se ni u išlo u predviđeni mimohod ulicama Sinja do Vukovarske ulice. Sudionici misnog slavlja su u tišini upaljenje svijeće položili ispred ulaza u crkvu na Trgu Kralja Tomislava.

tekst i foto: http://www.ferata.hr/