Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Održana redovna godišnja Skupština

U subotu 22. veljače, s početkom u 10:00 sati, održana je redovna godišnja Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj. Skupština je protekla mirno i dostojanstveno, uz 55 prisutnih članova, gostiju i djelatnika Udruge.

Skupštini su nazočili gosti: gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, dožupan Dplitsko-dalmatinske županije Luka Brčić te predstavnica splitske udruge UOSIS i udruge TOMS iz Trogira. Gradonačelnica je istaknula zadovoljstvo sudjelovanjem na Skupštini i zaželjela daljnji uspješan rad Udruge. Dožupan Luka Brčić je održao kratak govor u kojem je pohvalio dosadašnji rad i prepoznatljivost UTIS-a na lokalnoj i županijskoj razini. Predsjednik UTIS-a Vojislav Barać je gradonačelnici i dožupanu ukazao na problem neprilagođenosti osnovnih i srednjih škola s područja grada Sinja osobama s invaliditetom. Također, ponovno je otvoreno pitanje nabave kombi vozila prilagođenog za prijevoz osoba s invaliditetom, financiranje nabave kombi vozila su već ranije na sastanku dogovorili predstavnici lokalnih vlasti.

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a za 2019. godinu te predstavljeno u obliku prezentacije, a  predstavljen je i Program rada za 2020. godinu. Nadzorni odbor je napravio kontrolu podnio redovito izvješće, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, poslovanje udruge je u skladu sa zakonom i propisanim pravilima.

Izvještaj o radu za 2019. godinu

Financijski izvještaj – 2019.

UTIS trenutno ima zaposlenih 58 djelatnika putem različitih programa i projekata financiranih od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Europskog socijalnog fonda.

Iz strukture prihoda je vidljivo da je Udruga tjelesnih invalida Sinj najvećim dijelom je financirana iz PRIHODA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA RH i EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA koji se odnose na financiranje projekata:

– Osobni asistent – FAZA 2
– Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama
– Pomoć u kući
– Asistent u nastavi
– Vježbom do zdravlja

Članovi i gosti su podržali rad UTIS-a te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu na dobrobit osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih te djece s teškoćama u razvoju. 

Poslije same Skupštine je održana prezentacije ortopedskih pomagala od strane tvrtke Karl Dietz. Predstavnici kompanije su nakon prezentacije odgovarali na pitanja članova UTIS-a o ostvarivanju prava na pojedina ortopedska pomagala te pogodnosti koje im Karl Dietz nudi.

Skupština je završila u 11:30, a potom je uslijedio prigodni domjenak za sve okupljene članove i goste.