Potpisan ugovor za pružanje usluga osobne asistencije za 2022. godinu

UTIS-u je odobren program u okviru ograničenog poziva za prijavu dvogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u republici hrvatskoj za razdoblje 2022.-2023. godine.

Predsjednik Vojislav Barać je potpisao ugovor o dodjeli sredstava za provedbu/nastavak trogodišnjeg programa “Usluge osobne asistencije s težim stupnjem invaliditeta” u iznosu od 475.000,00 kn za godinu 2022. kojim je osiguran nastavak pružanja usluge osobne asistencije, a program će omogućiti uslugu za 5 korisnika u naredne 2 godine iz nacionalnih sredstava kroz provedeni natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Opći cilj ovog Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Specifični ciljevi ovog Poziva su povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života te poticati što veću samostalnost i neovisno življenje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odraslih osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima. Također, specifični cilj je poticati zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata.