Održana redovna godišnja Skupština udruge

U subotu 30. travnja, s početkom u 10:00 sati u prostoru udruge na adresi Luka 15, održana je redovna godišnja Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj. Skupština je protekla mirno i dostojanstveno, a nazočila je ukupno 51 osoba. Od gostiju su bili prisutni predstavnici prijateljskih udruga iz Vinkovaca, Splita i Trogira.

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a za 2021. godinu, a  predstavljen je i Program rada za 2022. godinu. Nadzorni odbor je napravio kontrolu podnio redovito izvješće, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, poslovanje udruge je u skladu sa zakonom i propisanim pravilima.

Izvještaj o radu za 2021. godinu

Financijski izvještaj – 2021.

Plan rada za 2022. godinu

UTIS trenutno ima 57 djelatnika, zaposlenih putem različitih programa i projekata financiranih od Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Europskog socijalnog fonda.

Iz strukture prihoda je vidljivo da je Udruga tjelesnih invalida Sinj najvećim dijelom je financirana iz PRIHODA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA RH i EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA koji se odnose na financiranje projekata:

– Osobni asistent – FAZA 3
– Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama – FAZA 2
– Pomoć u kući
– Asistent u nastavi
– Vježbom do zdravlja

Članovi su podržali rad UTIS-a te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu na dobrobit osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih te djece s teškoćama u razvoju.

Skupština je završila s radom u 11:00, a nakon toga je uslijedio prigodni domjenak.

 

 

Predsjednik Vojislav Barać je na kraju istaknuo i pohvalio člana udruge Stipu Maleša koji je lani dobio osobnu nagradu Grada Sinja. Stipe je osoba sa Down sindromom koja sudjeluje u raznim aktivnostima na više različitih lokacija. Bavi se umjetničkim radom te izrađuje prekrasne tapiserije sa tematikom Grada Sinja.

Neki od Stipinih radova: