Moje svjetlo za moj Vukovar 2022.

Udruga tjelesnih invalida Sinj u suradnji s prijateljskim udrugama iz Trogira i Metkovića već 19 godina provodi akciju “Moje svjetlo za moj Vukovar”, kojom pomažu vukovarske obitelji socijalno ugroženog statusa, a time i čuvaju sjećanje na žrtvu Vukovara.

Aktivnosti se provode u suradnji s lokalnom vlašću, udrugama i školama, zajedničkim paljenjem svijeća na spomen dan pada Vukovara (18. studenog). Također, organizira se svečani mimohod i Misa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje i ove godine počelo je svetom misom u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. U svečanoj euharistiji sudjelovalo je mnoštvo vjernika te pripadnici Inženjerijske bojne smještene u vojarni “126. brigade HV-a”, predstavnici braniteljskih udruga i Grada Sinja, sportašice i sportaši sinjskih sportskih klubova te brojne osobe iz javnog i društvenog života.

Svetu misu predvodio je fra Antonio Mravak, župnik Svetišta Gospe Sinjske.

Kao i svake godine, sva prikupljena sredstva od prodaje lampiona Udruga UTIS će donirati Gradu Vukovaru za djecu i obitelji djece s poteškoćama u razvoju.

 

foto: Petar Malbaša