Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Moje svjetlo za moj Vukovar 2014.

 

Sinjani i Cetinjani na dostojanstven način odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje. Petu godinu za redom, u organizaciji Udruge tjelesnih invalida grada Sinja – UTIS, sinoć je u Sinju održan prigodni program pod nazivom ‘Moje svjetlo za moj Vukovar’.

Mnoštvo učenika sinjskih osnovnih i srednjih škola, prosvjetnih djelatnika i ostalih građana okupilo se na Trgu dr. Franje Tuđmana kako bi na dostojanstven način, s upaljenim svijećama odalo počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te svim poginulima u Domovinskom ratu. Prigodnim riječima zahvale svima koji su se na ovaj način sjetili žrtava Vukovara i Škabrnje uputili su predsjednik udruge UTIS Vojo Barać i dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac, a molitvu za žrtve Domovinskog rata predvodio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić.

U prigodnom recitatorskom programu s pjesmama posvećenim Vukovaru nastupili su učenici OŠ ‘Ivan Lovrić’ Gabrijela Smoljo i Antea Vitić, učenici OŠ’Marka Marulića’ Tino Ugrin i Ana Romac te učenici OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ Petra Vučić, Anamarija Prološčić, Jelena Majić i Ante Mastelić. Cjelokupni prikupljeni iznos od prodaje svijeća UTIS će donirati Gradu Vukovaru za potrebe angažiranja asistenata u nastavi.

Osim paljenja svijeća u središtu grada, članovi Braniteljske zajednice ‘Patriot’ zapalili su svijeće uz duž državnih cesta od Turjaka do Hrvaca, a brojni građani su u večernjim satima upaljene lampione postavljali ispred jučer postavljenog transparenta ‘Vukovarska ulica’.