Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Ožujsko balote 2016.

 

Prošlu subotu, 20. kolovoza 2016. u Sinju je održano veliko finale vodećeg balotaškog turnira u Hrvatskoj. Finale tradicionalne dalmatinske igre završilo velikom feštom i koncertom popularnog Jole.

U balotaškoj igri iskušale su se i osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske, koje su u sklopu Udruge tjelesnih invalida grada Sinja, priredile neizvjesnu revijalnu utakmicu netom prije završnih balotaških borbi za prva tri mjesta. Kao gosti sinjske udruge natjecale su se osobe s invaliditetom iz Metkovića, Trogira, Splita, Vinkovaca i Drniša.

Za priliku osvajanja glavne nagrade nadmetalo se više od 1800 ekipa, a samo osam najboljih imalo je priliku zaigrati ovu tradicionalnu dalmatinsku igru na velikom finalu i izboriti titulu pobjednika jubilarnog petog turnira ‘Ožujsko Balote 2016.’ Uz veliki broj posjetitelja, podršku igračima dali su popularni pjevač Jole i sportski komentator Filip Brkić, koji su se i sami okušali u čarima ove zabavne igre, i to odmjerivši snage sa zaposlenicima Zagrebačke pivovare – direktorom marketinga Zagrebačke pivovare, Darkom Ivančevićem i članom Uprave Zagrebačke pivovare, Mirom Holjevcom.

Kako bi zabava bila potpuna pobrinula se Žuja, koja je i ove godine za sve posjetitelje priredila veliku dalmatinsku feštu. Brojnih sportskih i nagradnih igara, ali i gastro delicija nije nedostajalo, a osim vruće balotaške igre i dobre glazbe, mnogobrojni ljubitelji balota mogli su uživati i u hladnom Ožujskom pivu koje je poslužilo kao idealno osvježenje. Uz popularnog Joleta, koji je za sve posjetitelje održao veliki koncert, pjevalo se do kasno u noć i tako se zaokružilo još jedno finale ‘Ožujsko Balota’.

Finalno natjecanje ‘Ožujsko balote 2016.’ još je jedan primjer kojim Ožujsko pivo nastavlja podržavati tradicionalne vrijednosti i sportske interese lokalne zajednice. Tradicionalnim održavanjem ovog turnira Ožujsko pivo dodatno je podignulo ljestvicu u promoviranju ove stare dalmatinske igre kojom želi potaknuti sve ljude na sudjelovanje u pravoj fešti prijateljskog nadmetanja i okupljanja.