Srijeda, 22 svibnja, 2024
Novosti

Održana redovna izborna Skupština udruge

U subotu 22. travnja, s početkom u 10:00 sati u prostoru udruge na adresi Luka 15, održana je redovna izborna Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj. Skupština je protekla mirno i dostojanstveno, a nazočilo je ukupno 46 delegataOd gostiju su bili prisutni predstavnici prijateljskih udruga iz Splita (gđa. Ana Benzon i gosp. Kaja Benzon) i Trogira (gosp. Ivica Bašić koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize).

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a za 2022. godinu, a  predstavljen je i Program rada za 2023. godinu. Nadzorni odbor je napravio kontrolu podnio redovito izvješće, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, poslovanje udruge je u skladu sa zakonom i propisanim pravilima.

Izvještaj o radu za 2022. godinu

PR-RAS 2022.

Bilješke uz bilancu

Plan rada za 2023. godinu

UTIS trenutno ima 55 djelatnika, zaposlenih putem različitih programa i projekata financiranih od Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Europskog socijalnog fonda.

Iz strukture prihoda je vidljivo da je Udruga tjelesnih invalida Sinj najvećim dijelom je financirana iz PRIHODA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA RH i EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA koji se odnose na financiranje projekata:

– Osobni asistent – FAZA 3
– Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama – FAZA 2
– Pomoć u kući
– Asistent u nastavi
– Vježbom do zdravlja

Istekom dosadašnjeg mandata, na ovoj izbornoj Skupštini razriješena su upravljačka i nadzorna tijela udruge. Postavljena je lista kandidata za Predsjedništvo sukladno pristiglim kandidaturama te su predstavljeni kandidati za Upravni i Nadzorni odbor. Nakon glasovanja izborno povjerenstvo je utvrdilo da su jednoglasno izabrani predloženi kandidati.

UPRAVNI ODBOR: Vojislav Barać, Slavica Čupić, Bartol Alebić, Tanja Radan, Pjerinko Dinarina-Šimić, Kažimir Tomašević, dr. Anita Šimac-Rako.

NADZORNI ODBOR: Josipa Medvid, Ante Kulić, Jelena Lovrić.

Članovi su podržali rad UTIS-a te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu na dobrobit osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih te djece s teškoćama u razvoju.

Skupština je završila s radom u 11:00, a nakon toga je uslijedio prigodni domjenak.