Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Splitsko-dalmatinska županija financira projekt “Vježbom do zdravlja”

Putem sredstava Splitsko-dalmatinske županije te dijelom iz vlastitih sredstava Udruga tjelesnih invalida provodi projekt “Vježbom do zdravlja” kojim je osigurana dodatna usluga fizikalne terapije za osobe s najtežim stupnjem invaliditeta – članove Udruge tjelesnih invalida Sinj.

Projekt obuhvaća osiguravanje usluga kućne fizikalne terapije osobama s težim stupnjem invaliditeta s područja grada Sinja i okolice, angažiranjem privatne prakse za pružanje usluga fizikalne terapije. U skladu s dostupnim sredstvima, ovim projektom je obuhvaćena grupa od 15 korisnika koji će primiti uslugu.

Projekt financira Splitsko-dalmatinska županija u iznosu od 1.000,00 eura, a dio troškova UTIS pokriva iz vlastitih sredstava.

Uz suradnju s fizikalnim terapeutom vrši se dogovor sa samim korisnicima te biraju povoljni tjedni termini pružanja usluge. Projektom je obuhvaćena ciljana skupina koja će primiti  uslugu kućne fizikalne terapije s naglaskom na osobe težeg stupnja invaliditeta i djecu s teškoćama u razvoju.