Četvrtak, 18 travnja, 2024
Novosti

UTIS predložen za javno priznanje Grada Sinja

 

Za ovogodišnju dodjelu javnih priznanja Grada Sinja podneseno je ukupno 20 inicijativa – devet za dodjelu osobe nagrade, osam za dodjelu kolektivne nagrade (jedan od kandidata je UTIS), dvije za dodjelu nagrade za životno djelo i jedna za proglašenje počasnim građaninom Grada Sinja.

Za kolektivnu nagradu koja se dodjeljuje poduzećima, ustanovama, udrugama građana i drugim pravnim osobama za njihov doprinos na jednom ili više područja gospodarskog ili društvenog života, u pravilu u prethodnoj godini, stiglo je ukupno osam prijedloga:

– Biciklistička udruga ‘Vlaji’ (predlagatelj: Nezavisna lista Mira Bulja)

– Didi s Kamešnice (predlagatelj: Mjesni odbor Gljev)

– Košarkaški klub ‘Alkar’ (predlagatelj: SDP – Sinj)

– Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj (predlagatelj: Grupa građana Cetinske krajine)

– Nogometni klub ‘Tekstilac’ (predlagatelj: Milivoj Sladović)

– Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja (predlagatelj: SDP – Sinj)

– Udruga umirovljenika (predlagatelj: Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića)

– Udruga veterana 126. brigade Hrvatske vojske (predlagatelji: Udruga djece poginulih i smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata Cetinske krajine; Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Sinja i Cetinske krajine)

O ovim prijedlozima najprije će raspravljati Odbor za javna priznanja, dok će konačnu odluku o ovogodišnjim laureatima donijeti Gradsko vijeće.

Još uvijek postoji mogućnost prispijeća dodatnih prijedloga koji su na vrijeme poslani poštom, a još nisu stigli nadležnim gradskim službama.

Nagrade ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja bit će uručene sredinom kolovoza, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Sinja.