Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Svečanost dodjele ugovora – ESF natječaj „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“

 

06. travnja 2017. godine, u Zagrebu, Plaza Event Centru – Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je organiziralo svečanost dodjele ugovora povodom početka provedbe projekata u okviru ESF natječaja „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”.

Pozdravne govore održali su Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskoga sustava i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost cjelokupnog natječaja dodjele bespovratnih sredstava iznosi 115.000.000,00 kn, a sufinancirat će se iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Do sada je ugovoreno 74 projekata u vrijednosti od oko 13,6 milijuna eura sa 74 udruge osoba s invaliditetom. Projekti unutar ove dodjele bespovratnih sredstava pridonijet će jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Uslugom osobne asistencije unaprjeđuje se kvaliteta života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima, dok se istodobno povećava broj zaposlenih osoba njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata.

Kao predstavnici UTIS-a svečanosti su nazočili predsjednik Vojislav Barać i koordinatorica osobnih asistenata Dragica Bešljić, ujedno i tajnica udruge.

 

VIŠE INFORMACIJA O PROJEKTU

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge tjelesnih invalida Sinj – UTIS.