Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Održana redovna izborna Skupština

 

Danas, 17. travnja s početkom u 10:00 sati, održana je redovna izborna Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj. Skupština je protekla mirno i dostojanstveno, a nazočilo joj je 60-ak članova, gostiju i djelatnika Udruge.

Skupštini su nazočili gosti: dožupan Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, dogradonačelnik Grada Sinja Zlatko Ugrin, donačelnik općine Otok Nediljko Laco, potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI) Ivica Bašić koji je ujedno i predsjednik udruge iz Trogira, predstavnici splitske udruge Ana Benzon i Senka Mrkonjić,  Tanja Radan i Josipa Medvid kao predstavnice Centra za socijalnu skrb Sinj te pravnica Marija Pupić-Vurilj kao voloner za pružanje pravne pomoći.

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a za 2017. godinu te predstavljeno u obliku prezentacije. Razriješena su dosadašnja tijela UTIS-a te izabrani članovi upravnog i nadzornog odbora za idući period od 4 godine, sukladno Statutu. Dosadašnji predsjednik Vojislav Barać je jednoglasno prihvaćen za obnašanje iste funkcije.

Članovi i gosti su podržali rad UTIS-a te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu na dobrobit osoba s invaliditetom, starijih i nemoćnih te djece s teškoćama u razvoju. UTIS trenutno ima zaposlena 32 djelatnika putem različitih programa i projekata financiranih od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Europskog socijalnog fonda.

Iz strukture prihoda je vidljivo da je Udruga tjelesnih invalida Sinj najvećim dijelom je financirana iz PRIHODA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA RH i EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA koji se odnose na financiranje projekata:

– Osobni asistent
– Pomoć u kući
– Asistent u nastavi
– Razvoj usluga osobne asistencije

 

Izvještaj-o-radu-2017 PREZENTACIJA

Godisnji-izvjestaj-o-prihodima-i-rashodima-za-2017

 

 

Tijekom prošle godine udruga je imala potporu Grada Sinja, općine Hrvace i Splitsko-dalmatinske županije zahvaljujući kojima je djelomično osiguran rad udruge.

Članovi UTIS-a izrazili su nadu u buduću dobru suradnju sa svim institucijama, donatorima i simpatizerima, kojima se zahvaljuju na potpori.