Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Ugovorena druga godina programa osobne asistencije

UTIS ugovorio drugu godinu provedbe u okviru ograničenog poziva za prijavu dvogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2022.-2023. godine.

Predsjednik Vojislav Barać je potpisao ugovor o dodjeli sredstava za provedbu/nastavak dvogodišnjeg programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2022.-2023. godine u iznosu od 153.546,96 €,  kojim je osiguran nastavak pružanja usluge osobne asistencije za period od 01.01.2023. do 31.07.2023. godine, a program će omogućiti uslugu za 26 korisnika iz nacionalnih sredstava.

Opći cilj ovog Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Specifični ciljevi ovog Poziva su povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života te poticati što veću samostalnost i neovisno življenje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odraslih osoba s intelektualnim i mentalnim oštećenjima. Također, specifični cilj je poticati zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata.