Utorak, 16 srpnja, 2024
Novosti

Hodočašće osoba s invaliditetom Dalmacije 2023.

Čudotvornoj Gospi Sinjskoj u subotu 17. lipnja, hodočastile su osobe s invaliditetom s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Uz hodočasnike u pratnji su bili članovi obitelji i njihovi asistenti.

Misno slavlje predvodio je gvardijan fra Marinko Vukman. Na početku slavlja uputio je riječi dobrodošlice hodočasnicima: “U ime Samostana i Župe Čudotvorne Gospe Sinjske pozdravljam drage hodočasnike. Želimo danas moliti od Boga po Gospinu zagovoru zdravlje za vas, obitelji vaše i asistente koji su vaši pratitelji i pomoć. Vi nam danas svjedočite da ne postoje prepreke koje priječe da čovjek dođe Bogu do radnog mjesta do Svetišta u Sinju, iako se njima susrećete svakog dana u različitim situacijama. Vaš primjer je poticaj nama da prihvatimo životne situacije i da se otvorimo Božjoj ljubavi i pomoći”, kazao je gvardijan.

Na hodočašću je sudjelovala i saborska zastupnica Ljubica Lukačić, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Sinj Vojislav Barać sa suradnicima. Nakon misnog slavlja župnik fra Antonio Mravak zahvalio je svima koji su pridonijeli da je hodočašće osoba s invaliditetom postalo tradicionalno hodočašće Čudotvornoj Gospi Sinjskoj te je pozvao hodočasnike da nakon mise posjete samostan.